Blog

Foodduck / Translated  / FOODDUCK® in leder en ny epok för påläggsdoserare i Estland – en hygienisk, ekonomisk innovation från Finland enligt hållbar utveckling

FOODDUCK® in leder en ny epok för påläggsdoserare i Estland – en hygienisk, ekonomisk innovation från Finland enligt hållbar utveckling

Finländska Foodduck Oy:s innovativa produkturval introduceras nu även på marknaden i Estland. Bolagets FOODDUCK® -påläggsdoserare erbjuder ett helt nytt, smart sätt att servera smör-växtoljeblandningar, margariner och andra bredbara pålägg till exempel hos restauranger, skolserveringar, sjukhus och hotellens frukostserveringar samt i storkök. FOODDUCK® är ett miljövänligt alternativ till de traditionella formerna för servering. Innovationen FOODDUCK® minskar betydligt avfallet av bredbart pålägg och förpackningar samt förbättrar hygienen vid serveringen av pålägg.

FOODDUCK® offentliggjordes i Finland i slutet av år 2014, och på några år har FOODDUCK® funnit sin plats hos brödbbufférna samt vid serveringen i matserveringarna och restaurangerna överallt i landet. ”Estland är för oss en ny intressant marknad, och vi är glada över att vi kan introducera detta ekonomiska och hygieniska alternativ för serveringen av bredbart pålägg hos restauranger, hotell, sjukhus och skolor i Estland”, säger VD Timo Sorsavirta hos Foodduck Oy.

Påläggsdoseraren FOODDUCK® är ett ekonomiskt och hållbart alternativ till påläggsaskarna och de enskilda påläggsförpackningarna. Tack vare FOODDUCK®-apparaterna kan restaurangerna och matserveringarna minska mängden avfall till en bråkdel av det tidigare. Materialen för den konstruerade påläggsförpackningen är också hållbara alternativ med tanke på miljön – aluminium har inte alls använts och det går avsevärt mycket mindre plast åt än till de traditionella påläggsförpackningarna. Inte heller går pålägg till spillo eller svinn, eftersom apparaten tack vare sin progressiva teknologi har exakt dosering, och då förpackningen av påsmodell pressas tom för det med sig en besparing i förbrukningen av bredbart pålägg.

När påläggsdoseraren FOODDUCK® används, blir även brödbufféns hygien och det allmänna snygga intrycket bättre. Apparatens kylsystem garanterar en optimal temperatur för pålägget. Tack vare den automatiska doseringen och den lätta rengöringen av apparaten rör man inte vid pålägget i något skede av av användningen. På så sätt bevaras det bredbara påläggets mikrobiologiska kvalitet alltid god. Inga brödsmulor kommer i pålägget och därför kan även celiakiter tryggt använda apparaten. Det är synnerligen lätt att använda påläggsdoseraren FOODDUCK®: matgästen för brödskivan eller tallriken under doseraren och får automatiskt den automatiskt reglerade portionen bredbart pålägg.

”Utöver avändningen av margarin och smör-växtoljeblandningar lämpar sig FOODDUCK® även för att dosera bredbara pålägg av sylt, majonnäs och choklad, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för hotellens frukostservering. Vår minsta apparat, FOODDUCK® mobile fungerar också med batteri, och därför är dess användningsmöjligheter ännu mer mångsidiga och den kan utnyttjas t.o.m. vid serveringen på sjukhusens avdelningar”, berättar Timo Sorsavirta.

FOODDUCK® har konstruerats och tillverkats i Finland. FOODDUCK®-apparaten i enlighet med en hållbar utveckling utnyttjar IOT-teknologins fördelar och möjligheter. Påläggsdoseraren har beviljats patent i Europa och USA i slutet av år 2016.

Du kan ta del av vårt produktsortiment – FOODDUCK®, FOODDUCK® mobile och FOODDUCK® mini på adressen www.foodduck.com. Du kan också träffa oss på Tallin Food Fair -mässan 25–27.10.2017. Vår avdelning finns på adressen C-114.

Foodduck Ltd svarar för försäljningen och marknadsföringen av påläggsdoseraren FOODDUCK® i Estland. Alternativen för tillgången till bredbart pålägg för påläggsdoseraren FOODDUCK® håller på att utökas, och även i Estland kommer det att finnas ett utbud på flera produktvarianter. Påläggen produceras av Orkla, och Vilmix AS fungerar som distributörbolag i Estland.

 

För mer information:
Timo Sorsavirta
Verkställande direktör, Foodduck Oy
Tfn 050 414 0004
timo.sorsavirta@foodduck.fi

 

Foodduck Oy är ett finländskt företag, grundat år 2012. Foodduck Oy är en föregångare med automatiska doseringslösningar för fett, färskost och andra pålägg i restaurangernas kundbetjäningslokaler och i storköken. Påläggsdoseraren FOODDUCK® är den enda i sitt slag i världen. Enligt vår vision är FOODDUCK® i framtiden ett tecken på en ekologisk brödbuffé med ansvar såväl för restaurangen som matgästen.

Download file (Swedish)