Blog

Foodduck / Translated  / Äntligen finns Carlshamn växtbaserade margarin även för FOODDUCK®!

Äntligen finns Carlshamn växtbaserade margarin även för FOODDUCK®!

Carlshamns filosofi är att alla ska få njuta av livets goda! Därför har Carlshamn tagit fram ett margarin för FOODDUCK®-pålägssdoseraren som passar de flesta dieter. Margarinet är gjort på raps-, shea-, och kokosolja och denna kombination av vegetabiliska oljor skapar en fyllig och balanserad smak. Med Carlshamn 3 oljor i FOODDUCK®-påläggsdoseraren behöver du inte erbjuda kunderna flera olika påläggsalternativ; produkten är mjölkfri, laktosfri, sojafri, fri från konserveringsmedel och den är vegansk. Allt detta utan att påverka smakupplevelsen. Fantastiskt, eller hur? Likt resten av Carlshamns sortiment är även denna produkt helt och hållet växtbaserad. Carlshamn är till för alla!

Carlshamns historia för oss tillbaka till 1994 i Karlshamn, när varumärket grundades. Under årens gång har sortimentet bestått av margarin och gräddglass samt olika växtbaserade drycker och matoljor. För tillfället fokuserar Carlshamn på rapsoljebaserade produkter som är helt växtbaserade. I vår fabrik i Finland, där produkterna tillverkas,finns över 60 års expertis inom tillverkning och produktutveckling av margarin. Nuförtiden erbjuds margarinprodukter i toppklass som uppfyller kundernas och konsumenternas allt högre krav. Carlshamn älskar utmaningar som dessa och de strävar alltid efter att sortimentet ska vara minst lika gott-gotti-gott-gott som det alltid varit.

FOODDUCK® är en finsk innovation som lanserades 2014. På några år har enheterna etablerat sig i hundratals skolmatrestauranger och lunchbord runt hela Finland. Vår verksamhet och leveranser av maskiner i Sverige startade i början av 2020. Utrustningen används redan i flera kommuner från södra Sverige upp till Gällivare.

”Det var ett naturligt alternativ för oss att starta ett företag i Sverige och starta internationalisering från vårt grannland. Det finns många likheter i skolmatskulturen, och därför har vår hygieniska och hållbara utvecklingslösning setts som en mycket intressant produkt, särskilt inom skolrestauranger”, säger VD Timo Sorsavirta från Foodduck.

För att underlätta införskaffning av Carlshamn 3 oljor margarin och FOODDUCK®-påläggsdoseraren har vi vår erfarna säljkår på plats i Sverige. Samarbetspartnern Sales Support ansvarar både för FOODDUCK® och Carlshamn. Detta gör det väldigt lätt för kunderna att komma igång i och med att hela paketet ingår i sälkårens produktportfölj. I Sverige hittar du även FOODDUCK’s eget svenska team som hjälper till med allt det praktiska.

I tider som dessa är det extra viktigt att vara noga med hygienen. Eftersom påläggsdoseraren är helt automatisk, vidrör kunden aldrig maskinen. Det uppstår alltså ingen kontamination vilket ju är ytterst hygieniskt, men även underlättar för kunder med allergier som exempelvis celiaki.

Gällivare kommun, som är en av våra kunder, tänker nu byta ut margarinet till Carlshamn 3 oljor efter att ha haft maskinerna i användning redan ett år. ”Idén med maskinen är utmärkt, eftersom det tillåter oss att servera samma pålägg även till allergiker. Det är bra att vid ingen tidpunkt margarinet vidrörs under användningen för hand så det blir ingen kontamination.” berättar Karin Anttila, kostchef på Gällivare kommun. ”Vi har varit supernöjda och vi tänker successivt ta in nya skolor. Foodduck har varit en framgång, som nu även i början något skeptiska skolor är intresserade av!” tillägger hon.

FOODDUCK® är ett miljövänligt, hygieniskt och kostnadseffektivt alternativ, i kombination med Carlshamn 3 oljor har du den perfekta lösningen för att servera dina kunder pålägg av toppkvalitet.

Välkommen till växtriket!

Produkten levereras av Martin & Servera samt Menigo. Fråga mer på våra samarbetsparnet Sales Support i Sverige.